+359 66 80 03 49 office@timextools.com

Cermet е композиционен материал , в състава му са включени твърди частици като титаний , молибден и ниобий , а също и метални свързващи елементи като кобалт и никел. Той гарантира отлична работа и продължителен живот на инструмента, особено за довършителни операции, където качеството на повърхността е от изключително важно значение.

Най-съвременното поколение от серментни (металокерамични) пластини за струговане на стомана сега гарантира стабилност на режещия ръб, дори когато се използва охладител, където обработката е извършена с обикновените металокерамични сплави – резултата често е неочаквано кратък срок на експлоатация на инструмента.

В NX3035 се употребява специална свързваща сплав, която предлага висока топлинна проводимост и здравина на съединението, в резултат на което е многократно подобрена устойчивостта на топлинен шок. Това намалява топлинното напукване и позволява NX3035 да гарантира във висока степен устойчивостта на инструмента и продължителността на експлоатацията му дори и при мокра машинна обработка, където обикновената металокерамична сплав не показва добра производителност. Тестовете показаха, че устойчивостта на топлинен удар е удвоена в сравнение с други металокерамични сплави.

Употребата на охладител по време на високоскоростна фина обработка спомага да се постигне отлична фина обработка на повърхността, в допълнение, размерната точност на компонентите може да бъде поддържана по-дълго поради устойчивостта на режещия ръб.

NX3035 гамата включва над 300 пластини. Предлагаме пластини с отрицателна и положителна геометрия, както и серии с различно чупене на стружката в зависимост от специфичното им приложение.

КОНТАКТ

ОФИС

+359 66 80 03 49

E-MAIL

office@timextools.com