+359 66 80 03 49 office@timextools.com

Нуждите на днешното металорязане изискват високотехнологично развитие в областта на материали, покрития и геометрия на палцовите фрези, предназначени за специални приложения, като обработката на твърди материали. Mitsubishi Materials гарантират, високoтехнологично ниво и производителност за своите палцови фрези от програмата MSTAR, надминаващи очакванията на производствените инженери.

MSTAR палцови фрези покриват широките изискванията на сектора познат под името “за общо приложение”, но това не означава че са фрези с ниски характеристики, а точно обратното. Идеологията на MSTAR палцовите фрези е, те да имат постоянно присъствие в инструменталните магазини на металорежещите машини, позволяващи извършването на рзлични типове последователни обработки.

MSTAR програмата е представена от около 40 различни вида палцови фрези в широка гама от диаметри. Технологията “Miracle” за нанасяне на покритие, в съчетание с надеждният подложен слой от микрозърнест карбид, предоставят изключително дълъг живот на инструмента, висока устойчивост при рязане и висока производителност при интензивно производство.

Последните, най-нови попълнения на програмата MSTAR са два антивибрационни вида, представени в две групи според дължината на режещата част – къси (MSSHV) и средни (MSMHV). Перата са с променлива/ирегуларна стъпка, а ъглите на спиралата варират от 42 до 45 градуса, като основната цел е да се редуцират вибрациите по време на обработка… специалната геометрия на челото позволява бързо отвеждане на стружките.

Двата вида – MSSHV и MSMHV са в състояние да изпълняват операции за фрезоване на канал с широчина и дълбочина, равна на диаметъра на палцовата фреза в стомани и сплави до 45HRC (в неръждаеми стомани до 11000 N/mm2 – широчина = 1D / дълбочина = 0.5D).

Палцовите фрези MSSHV и MSMHV от програмат MSTAR се предлагат в диаметри от 6 до 20 mm, подходящи за обработка на разнообразни желязо-въглеродни сплави и неръждаеми стомани.

КОНТАКТ

ОФИС

+359 66 80 03 49

E-MAIL

office@timextools.com