+359 66 80 03 49 office@timextools.com

Напредъкът в производствените технологии и технологията на материалите, означава че многоъгълните двустранни негативни пластини, вече могат да бъдат произведени с голям ъгъл на рейката. Това означава, че остротата на конвенционалните пластини с положителна геометрия, може да бъде успешно съчетана с якостта и гъвкавоста на пластините с отрицателна геометрия. Изцяло положителната геометрия, предава много по-ниско съпротивление при рязане, но също така притежава и всички останали предимства присъщи на пластините с негативна геометрия.

Развитието на технологиите довеждат до възможността за разширяване на вече съществуващата серия за фрезоване на чугун – AHX640W. Резултатът е създаването на новата серия – AHX640S, вече предоставяща възможност за обработка на широк спектър от материали, от сплави и закалени стомани до неръждаеми стомани и супер сплави.

Новите AHX-S и вече същиствуващите AHX-W фрезери, предлагани в два типа – за стандартна или финна обработка, предоставят на потребителите възможността да избират инструмент съобразно мощността на дадена машина за постигането на възможно най-високо ниво на производителност. Ако големият брой зъби води до превишаване мощностите на машината, то изборът на фрезер с по-малко, но с възможност за по-високо подаване на зъб може да се окаже от полза.

Фрезовите глави /телата/ се предлагат от диаметър ø63 до ø200 mm. Всички фрезери разполагат с отвори за охлаждане през тялото, което спомага отвеждането на стружките от зоната на рязане и допренася за по-дългият живот на инструмента.

Специалната “Anti-fly” технология за захващане на уникалната хептагонална пластина с 14 режещи ръба, дава възможност за дизайн на много по-голям джоб за стружките, което е необходимо при обработката на стомана… стоманените стужки са обикновено два пъти по дълги в сравнение със стужките, отделяни при обработката на чугун. Изпитаният и надежден сорт пластини VP15TF (с покритие, базирано на патентованата от Mitsubishi технология – “Miracle”) с новото “MP” стружкочупене, осигуряват производителност и надеждност, необходима при обработката на стомани, сплави и супер сплави… с по-ниски скорости на рязане могат да се обработват сферографитен и сив чугун. Висока производителност при обработка на чугуни с фрезер от типа AHX-S, може да се реализира с избора на сорт MC5020 с “MK” или “HK” стружкочупене.

Пластините имат номерирани режещи ръбове за по-лесно разпознаване и индексиране.

Три основни вида стружкочупене са на разположение, за да покрият различни приложения:

“MK” – с двойно положителна геометрия на режещият ръб, предлага ниско съпротивление при рязане, подходящо за обработка на чугун на машини с ниски мощностти или по-стари машини.

“MP” – индеално стружкочупене за стомана и супер сплави, както и за чугун.

Гамата се доплва от “HK” и “WK” стружкочупене за тежки и “Wiper” обработки. Трябва да се подчертае, че “WK” (Wiper) пластини, немогат да се използват едновременно с “MP” пластини.

КОНТАКТ

ОФИС

+359 66 80 03 49

E-MAIL

office@timextools.com