+359 66 80 03 49 office@timextools.com

Пластини от серии 7000
Напредъкът в технологиите за създаване на компонентни материали означава, че доставчиците на режещи инструменти трябва да поемат все по-голяма отговорност, бидейки в състояние да предоставят инструменти, които могат ефективно да обработват новите материали. Тази отговорност е още по-очевидна, когато става въпрос за струговане на неръждаеми стомани.

3 избора

MC7015 е сорт с многослойно CVD покритие с гладки режещи ръбове, предотвратяващи наклепването/заваряването на материал при “леко” (Light) рязане с високи скорости.
MC7025 също е сорт с многослойно CVD покритие и оптимизиран субстрат, който показва отлична резистентност на пластична деформация. Тази комбинация от покритие и субстрат прави сорта MC7025 идеален за широк спектър от medium приложения.
MP7035 е сорт с PVD покритие за предотвратяване на заваряването на материал при рязане, а субстрата е специално пригоден да издържа на термичен шок и фрактура. Тези свойства правят MP7035 първи избор за прекъснато рязане и груба обработка.

Лесен избор на стружкочупене

По-горе описаните три сорта, разполагат с удобен за потребителя и лесен за използване набор от стружкочупещи геометрии.

LM стружкочупене за “леко” (Light) рязане, разполага с остър режещ ръб с цел драстично да се подобри качеството на обработваната повърхнина, но също така, геометрията е оптимизирана с помощта на различни ъгли на наклона в зоната върха, за да осигури необходимата здравина.

MM стружкочупене за среден (Medium) обсег на рязане е идеалната геометрия на режещия ръб, конфигуриран на база последните симулационни анализ. Това осигурява контрол върху пластичната деформация, което от своя страна води до по-дълъг живот и намаляване броя на необходимите геомтрични конпенсации на инструмент по време на работа.

RM стружкочупене за грубо рязане. Този тип стружкочупене се нуждае от много стабилен режещ ръб, за да издържа на високите сили на натоварване по време на грубо и прекъснато рязане. Тази стабилност се постига чрез използване на различни ъгли на наклона на носа и задната повърхнина, плюс специално якостно оптимизиран режещ ръб. Крайният резултат е по-малък престой на машината и повишаване нивата на производителност.

В допълнение, две подгрупи стружкочупещи геометрии (GM и MA) са включени като втори избор между основните LM и MM, походящи за случаите, когато е необходим по-задълбочен подход, с цел постигане на по-висока ефективността и производителност.
MC7015MC7025 и MP7035 са на разположение в широк спектър от негативни геометрии от CNMG до WNMG.

КОНТАКТ

ОФИС

+359 66 80 03 49

E-MAIL

office@timextools.com